Kyoko Sugai & Jozef Janik (VIDEO)

18.02.2009

Koncert skvelých hudobníkov – DK Nižná

Pre zobrazenie videa musíte mať nainštalovaný Adobe flash player

Kyoko Sugai (husle) sa narodila v Tokyu (Japonsko). Tu v roku 2001 zavrsila svoje bakalarske studium na prestiznom Geidai Konzervatoriu. Po ziskani stipendia na Kralovsku Akademiu hudby  sa presunula do Londyna, kde ziskala Postgradualny Diplom. V roku 2006 bolo Kyoko udelene Rohm Music Foundation Stipendium, ktore jej umoznilo studovat Masters in Music na Kralovskom Konzervatoriu hudby pod vedenim Itzhaka Raskhovskeho. Kyoko teraz zije v Londyne a pravidelne hrava ako solistka v Anglicku, Francuzsku a Japonsku.  Medzi jej koncertami v poslednom roku figuruje aj  Brandebursky Koncert D dur od J.S. Bacha (solo) na Letnom Festivale v Dartingtone, (Anglicko) a vystupenia v Casalls Hall po ziskani 2. miesta na medzinarodnej huslovej sutazi v Tokyu (2008).   Kyoko sa taktiez zucastnila rozlicnych kurzov po Europe a hrala pre huslovych virtuozov a profesorov ako Ruggiero Ricci, Zvi Zeitlin, Tibor Varga, Ernst Kovacic and Lewis Kaplan na London Oratory Festival a festivaloch v Courchevel a Salzburgu. Kyokov bude najblizsie hrat v St. James Picadilly (Londyn) a Oji Hall v Tokyo.

—————

Jozef Janik (klavir) studoval na ZUS P.M.Bohuna v rokoch 1987-1994 u pani ucitelky Mileny Cenigovej a absolvoval na Konzervatoriu v Ziline v roku 1999 pod vedenim  pani profesorky Dariny Svarnej. Po naslednych uspesnym prijimacich skuskach odisiel studovat na Kralovskej Akademiu hudby do Londyna, kde v roku 2004 ziskal Masters degree a kde posobi az doteraz. V Londyne si uz Jozef zahral ako solista v St. James Park, St. Martin-in-the-fields, Wallace Collection, Royal Overseas League, Canada House, Royal Academy of Arts, St. Mary Abbots, a mimo Londyna na konzervatoriach v Parizi a Manchestri ako aj na skolach v Oxforde. Ako solista si Jozef taktiez zahral s roznymi Londynskymi orchestrami koncerty od Rachmaninova, Mozarta, a Haydna.

V sucasnosti sa venuje svojmu zdruzeniu hudobnikov The WarmTouch Group, ktore zalozil v roku 2004.  V ramci ich buducej sezony Jozef uvedie Bachov koncert d mol, ako aj Rachmaninove Variacie na Paganiniho Temu s Dartfordskym Orchestrom.