Pre výtvarníkov

Milí naši výtvarníci…

 Znova  teda opakujem:Prosím všetkých rodičov o spätnú väzbu na e-mail nášho výtvarného odboru: vytvarna@zusnizna.skaby som mala emailový kontakt na všetkých rodičov a tak mohla s Vami lepšie komunikovať.(Taktiež Vás chcem upozorniť, že ZUŠ nepracuje formou krúžkov, ale jednotlivých odborov, čiže dochádzka je povinná. Vzhľadom k danej epidemiologickej situácie pracujeme dištančnou formou, čo v prvej vlne epidémie bolo dobrovoľné. Preto Vás prosím o dohliadnutie, aby Vaše deti pracovali aj na našom vyučovaní( aspoň 1 prácu za týždeň).

Starší žiaci mi môžu posielať ich práce, na čom pracujú…zátišia, portréty, vlastná tvorba…Samozrejme, že okrem zadanej témy, môžete poslať čokoľvek, čo doma vytvárate. Máme tu čas adventu, určite ste si vytvorili svoje adventné vence a čoskoro nás všetkých čaká vianočná výzdoba. Pochváľte sa svojou tvorbou.

Všetky otázky a informácie, môžete písať na  email (vytvarna@zusnizna.sk), poprípade na tel. čísle 0944 571 994.

Ďakujem a teším sa

Nová téma: Strašidla- svetlo a tieň

Nebojte sa tieto strašidla sú mierumilovné J

Budete potrebovať:baterku alebo lampičku, výkres, obyčajnú ceruzu, gumu, pastelky alebo vodové farby, gumu.

Postup práce: Tu musíte poprosiť rodičov alebo súrodencov aby vám pomohli. Zostavte si trojčlennú skupinu. Prichytíte si výkres na rovnú plochu( napr. stenu), zhasnete si svetlo a baterkou alebo lampičkou, ktorú vám podržia rodičia, alebo súrodenec zasvietite na svoj výkres. Jeden z nich vám urobí hru rukami, čiže medzi baterku a výkres dá ruky tak, aby vám vznikal tieň na vašom výkrese. Obtiahnite si tento tieň.

Túto siluetu- čiže obrys nejakého tvaru, si teraz vymaľujete vodovými farbami, alebo pastelkami( čo máte doma). Na obrázku pre inšpiráciu sú tieto tiene čierne, my si ich ale urobíme farebne a nezabudneme na pozadie.

Nezabudnite!……buďte kreatívni……….hľadajte spôsob!!!!!

vaša pani učiteľka 🙂

Vaše diela za uplynulý týždeň…..

Veľmi ste ma prekvapili, všetkým udeľujem veľké jednotky 🙂 …