Veľká noc – výtvarníci

Milí výtvarníci, blíži sa Veľká noc, krásne jarné sviatky. Preto nová téma je samozrejme veľkonočná. Tieto krásne zvieratka si hlavne vytvorte pre svoju radosť a rodinnú pohodu, ktorá ku každým sviatkom patrí. Určite budete maľovať vajíčka, budem rada ak mi ich odfotíte a pošlete mi na náš e-mail, a spolu sa podelíme o naše krásne výtvory. 

Postup práce :

Veselí zajačikovia z roliek na toaletný papier.

 

 

Vystrihneme si pás farebného papiera o šírke zdopovedajúcej výške rolky, tak aby ho s malým presahom obalil. Nakreslíme si na papier primerane veľké uši, kruh, presahujúci spodnú časť rolky a labky.

 

Rolku obalíme papierom a presah zalepíme. K spodne časti prilepíme kruh a k nemu labky podľa obrázka.

 


 

 

K ušiam si vystrihneme menšiu verziu z papiera ružovej farby a prilepíme na uši. Uši môžeme zlepiť aj medzi sebou, tak aby sa zľahka prekrývali.

Uši prilepíme z vnútra rolky podľa obrázka. Oči si môžeme buď vytlačiť a vystrihnúť, alebo preddkresliť a vystrihnúť, alebo domaľovať spolus ňufákom a fúzmi.

Iného zajačika môžeme spraviť tak, že hlavičku, prilepíme v dolnej časti. Vystrihneme si kruh, dve uši a labky podľa obrázka (dva polkruhy). Uši a labky prilepíme ku kruhu. Na hlavičku prilepíme oči, dokreslíme ňufák a labky a prilepíme ju k oblepenej rolke. Ako chvostík prilepíme bamguľku z vaty.

Podobným spôsobom môžeme spraviť aj kuriatko. Zobáčik spravíme z oranžového kosoštvorca zloženého napoly. Nožky budú trochu iné.

 

Podľa vlastnej fantázie, môžeme z rolky roztrihnutej na polovicu spraviť košíček. A ešte malá inšpirácia na kohútika z vajíčka.

 Teším sa na úžasné diela.

Nezabudnite!……buďte kreatívni……….hľadajte spôsob!!!!!

Vaša pani učiteľka

Vaše diela: ( sú úžasné….veľká pochvala)