Milí naši výtvarníci, maliari, kresliči …..

Chcem sa poďakovať všetkým žiakom a rodičom za to, že sa zapájate aj do našich hodín, všetky práce budeme na konci školského roka spájať do jedného videa, ktoré bude uverejnené tu na našej stránke školy. Verím, že sa čoskoro uvidíme v priestoroch našej výtvarnej dielne.

Pre niekoho je čítanie, písanie a počítanie niečo obyčajné, ale viete si predstaviť, aké to muselo byť vymyslieť písmo? Každé písmo má svoj tvar a svoj význam. Na svete nájdeme niekoľko druhov písma v rôznych jazykoch a určite ste sa s rôznymi už stretli. ( čínske písmo, arabské písmo, klinové písmo, písmo pre nevidiacich atď. )

  • Vašou úlohou bude vymyslieť si vlastné písmo , vytvoriť celú abecedu a v tejto abecede napísať svoje meno. Vaša abeceda sa môže skladať z čiar, tvarov, obrázkov atď.   Budú vám na to stačiť dva výkresy A4, ceruza, pastelky alebo fixi. Pripájam obrázok pre inšpiráciu:

Pripájam krásne práce, ktoré ste nám poslali, z jarnou a veľkonočnou tematikou.

Vanesske Vojtekovej ďakujeme za krásne ilustrácie, ktoré vytvorila so svojou maminkou a všetko spojili do zaujímavej knižky/brožúry pod názvom -Rozprávky z iného uhla. 

Nezabudnite!……buďte kreatívni……….hľadajte spôsob!!!!!

vaša pani učiteľka