Natália Garajová – laureátka celoslovenskej súťaže Schneiderova Trnava.

Schneiderova Trnava je celoslovenská interpretačná súťaž, ktorá sa koná od roku 2001 na pôde Základnej umeleckej školy Mikuláša Schneidera-Trnavského v Trnave. Vznikla na podnet pedagógov klavírneho a sláčikového oddelenia. V termíne 20. – 21. marec 2014 sa uskutočnil už jej 14. ročník. Umeleckým garantom súťaže je pedagóg, hudobný skladateľ a výnimočný človek MgA. Stanislav Hochel, zástupca riaditeľa na Štátnom konzervatóriu v Bratislave.

V klavírnej hre sa strieda sólová hra (v nepárnom roku) so štvorručnou hrou (v párnom roku). V druhý súťažný deň prebieha súťaž v sólovej hre na husliach a v komornej hre sláčikových nástrojov s klavírom i bez klavíra.

A práve súťaže v sólovej hre na husliach sa zúčastnila aj naša žiačka Natália Garajová. Súťažila v silnej konkurencii žiakov  z celého Slovenska a až do samého konca nebolo isté, ako to všetko dopadne. Pre Natáliu našťastie veľmi dobre. Ba povedal by som, že výborne.  Skončila najlepšia vo svojej kategórii a zároveň si domov odnáša titul Laureát. Je to veľká skúsenosť tak pre ňu, ako aj pre jej pedagóga, p. učiteľa Miroslava Štefana, ktorý ju pripravoval na túto, ale  nielen túto súťaž.  Pán učiteľ, veľká vďaka. A v neposlednom rade vďaka patrí aj Mgr. Eve Šimičákovej, ktorá Natáliu sprevádzala na klavíri. Kto to neskúsil, nevie aká zodpovedná úloha je korepetovať žiakov na súťažiach, kde sa hrá nie len pred  poslucháčmi, ale hlavne pred profesionálmi, ktorí počujú aj to najmenšie zaváhanie.

Natália, držíme ti palce v tvojej ďalšej hudobnej kariére.